IC-paneli

Zašto IC-grijanje?

KAKO FUNKCIONIRA?

IC - prirodan oblik prijenosa topline

IC označava infracrveno. Infracrveno svjetlo dio je spektra nevidljive svjetlosti i ima nekoliko podvrsta. Odnosi se na jedan od prirodnih oblika prijenosa toplina koji nas prati svaki dan. U određenom obliku, zvanom dugovalna ili C-duljina, cijelo se vrijeme prenosi i prima putem Vas ili Vaše okoline.

Zemlja svakodnevno prima ogromne količine topline od Sunca, isključivo kroz razne oblike IC valova. Sunce emitira i niz drugih elektromagnetskih valova, a neki od njih, za razliku od IC valova, čak mogu biti i štetni tako da rad IC grijaćih panela ne možemo poistovjetiti sa sunčevom toplinom, iako je princip grijanja povezan.

IC-paneli - Ekosen -infracrveno grijanje
IC-paneli - Ekosen -infracrveno grijanje

Do – 50%. Izračunajte uštede.
Toplina poput sunčeve

IC-paneli - Ekosen -infracrveno grijanje
ekosen-infracrveni-valovi-ic-paneli
KAKO FUNKCIONIRAJU?

Toplina sunca u Vašem domu uz Ekosen IC-panele

U IC-panelima Ekosen sustava grijanja nema drugih oblika elektromagnetskih valova koje inače emitira Sunce, osim IC-C, koji je čista i ugodna toplina. Ovaj oblik je oko nas svaki dan, čak i u zatvorenom prostoru, a emitiramo ga i mi sami, ili je svuda oko nas (čak i ako smo mi hladniji od okoline). IC toplina bila je predmet mnogih studija koje su identificirale niz pozitivnih učinaka na zdravlje.

Postoje i grijaći paneli koji emitiraju IC-A i IC-B valne duljine koji se koriste za određene posebne namjene, poput vanjskog grijanja. IC tehnologije se koriste ne samo za grijanje, već i u znanstvene, medicinske, terapeutske, sigurnosne, kućanske, industrijske i druge svrhe, stoga je to dobro istraženo područje.

ekosen saloni

IR-ogrevanje - informacije iz prve roke

Obiščite nas v naših salonih v Miklavžu (pri Mariboru), Mengšu (pri Ljubljani) in Kopru.

Pridemo tudi k vam. Za naročilo brezplačne izmere kliknite tukaj. Vsak delovnik smo dosegljivi na številki 080 30 10.

salon1
kontaktirajte-nas-ekosen-ir-ogrevanje
salon1
kontaktirajte-nas-ekosen-ir-ogrevanje
KAKO IC-PANELI FUNKCIONIRAJU?

100% učinkovitost

IC-paneli iz Ekosen sustava grijanja pretvaraju gotovo 100% električne energije u toplinu. Većina električne energije (blizu teoretskom maksimumu) prenosi se u prostor preko ljudi i životinja najprirodnijim oblikom topline - dugim infracrvenim (IC-C) valnim duljinama.

IC-GRIJANJE

Kako Ekosen IC-paneli funkcioniraju

Preostala toplina se prenosi na predmete s kojima je IC-panel u kontaktu. Objekti apsorbiraju energiju infracrvenih valova i emitiraju ju natrag u obliku topline, koja se prenosi dijelom na zrak, dijelom na objekte, a dijelom kroz IC-C toplinske valove natrag u okolinu.

Dakle, IC valovi ne zagrijavaju zrak kao konvencionalni, konvekcijski sustavi grijanja, već zagrijavaju stvari u neposrednoj blizini IC-a - podove, zidove, predmete, tekućine i živa bića koja emitiraju toplinu u okoliš na prirodan i zdrav način i zagrijavaju prostor i zrak ravnomjerno.

Nema više toplinskih gubitaka sa budućnošću grijanja IC-panela Ekosen

Do – 50%. Izračunajte uštede.
Toplina poput sunčeve

IC-paneli - infracrveno grijanje - Ekosen
INFRACRVENO GRIJANJE

Veliki radijator niske temperature

IC-panel za grijanje pretvara Vaš prostor u jedan veliki radijator niske temperature. Ovo je ključna značajka infracrvenog grijanja, što dovodi do mnogih drugih prednosti. Tako proizvedena toplina je blagotvorna i ugodna za čovjeka i životinje. Čovjek se u povijesti grijao na taj način zidanom peći.

Zapravo, možemo reći da je infracrveno grijanje prirodniji i zdraviji način grijanja u usporedbi s konvekcijskim grijanjem. Prirodno je jer oponaša prirodni ciklus grijanja, a zdravo jer gotovo da nema vrtloga zraka, uz održava odgovarajuću vlažnost.

thermosun

THERMOSUN termokeramički premaz

Na rad infrocrveno grijanja utječu i svojstva tvari u prostoriji. Iznimna učinkovitost IC-panela može se dodatno povećati korištenjem posebnog, jedinstvenog termokeramičkog premaza THERMOSUN, koji ujedno rješava aktualni problem vlage i plijesni u prostoriji.

Thermosun paint - Energy saving insulating paint - Ekosen
INFRACRVENO GRIJANJE

Thermosun štedljiva boja u kombinaciji s IC-panelima

Štedljiva Thermosun boja u kombinaciji s IC-panelima postiže iznimno ugodnu toplinu koja blagotvorno djeluje na Vaše tijelo. Ovakvim načinom grijanja brinemo o svojoj udobnosti i zdravlju te štedimo još više.

EKOSEN SALONI

Pozivamo vas u naše izložbene prostore kako biste vidjeli SUNLIFE IC-panele

Pozivamo vas u naše izložbene prostore kako biste vidjeli SUNLIFE IC-panele i uvjerili se u njihovu kvalitetu. Naše radno vrijeme možete vidjeti na vrhu podstranice “KONTAKT”.

Pogledajte izjave naših zadovoljnih kupaca, pročitajte odgovore na često postavljena pitanja, a za više informacija slobodno nazovite naš besplatni broj telefona.

Ekosen podružnica, salon - IC-paneli, infracrveno grijanje
infracrveni-panel-modeli-sunlife-ekosen-infracrveno-grijanje
OSJETI SUNCE

Ekosen IC-paneli za grijanje – odaberite svoj model

OSJETI SUNCE

Ekosen IC-paneli za grijanje – odaberite svoj model

IC-PANELI ZA
DOM I URED

IC-PANELI ZA INDUSTRIJU

IC-PANELI ZA
UGOSTITELJSTVO

IC-PANELI
ZA CRKVU

https://www.youtube.com/watch?v=CshKAoZXfuY